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Registros recuperados : 35 | |
2. | | KOLICHESKI, M. B.; SOCCOL, C. R. Otimizacao das variaveis da fermentacao no estado solido (FES) para producao de acido citrico em bagaco de mandioca utilizando a nige LPB 21. Sao Pedro, SP: Centro de Raizes Tropicais/UNESP/SBM, 1996. 1p. In: CONGRESSO LATINO AMERICANO DE RAIZES TROPICAIS, 1, E CONGRESSO BRASILEIRO DE MANDIOCA, 9, 1996, Sao Pedro, SP. Programa e Resumos... Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
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6. | | STERTZ, S. C.; SOCCOL, C. R.; RAIMBAULT, M.; VANDENBERGHE, L. P. S.; CHIARELLO, M. D. Enriquecimento proteico da farinha de mandioca por fermentacao no estado solido. II. Aumento escala da fermentacao com Rhizopus em diferentes biorreatores Revista Brasileira de Mandioca, v.16, n.1, p.95-103, Cruz das Almas, 1997 Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
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7. | | STERTZ, S. C.; SOCCOL, C. R.; RAIMBAULT, M.; MACHADO, L. CHIARELLO, M. Enriquecimento proteico da farinha de mandioca por fermentacao no estado solido. III. caracterizacao da farinha biotransformada e ensaios de panificacao Revista Brasileira de Mandioca, v.16, n.1, p1055-113, Cruz das Almas, 1997 Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
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9. | | DALLA SANTA, H. S.; SOUSA, N. J.; PITTNER, E.; DALLA SANTA, O. R.; SOCCOL, C. R. Controle biológico em pragas de Ilex paraguariensis (A. St.- Hil.) com fungo Beauveria sp. Floresta, Curitiba, v. 39, n. 1, p. 67-76, jan./mar. 2009. Biblioteca(s): Embrapa Florestas. |
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10. | | STERTZ, S. C.; SOCCOL, C. R.; RAIMBAULT, M.; CHIARELLO, M. D. Aumento do teor proteico da farinha de mandioca por fermentacao no estado solido aumento de escala da fermentacao por Rhizopus Sao Pedro, SP: Centro de Raizes Tropicais/UNESP/SBM, 1996. 1p. In: CONGRESSO LATINO AMERICANO DE RAIZES TROPICAIS, 1, E CONGRESSO BRASILEIRO DE MANDIOCA, 9, 1996, Sao Pedro, SP. Programa e Resumos... Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
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11. | | STERTZ, C. C.; SOCCOL, C. R.; RAIMBAULT, M.; CELLI, C. E.; CHIARELLO, M. D. Aumento do teor proteico da farinha de mandioca por fermentacao no estado solido III. caracterizacao da farinha biotransformada e ensaios deaplicacao Sao Pedro, SP: Centro de Raizes Tropicais/UNESP/SBM, 1996. 1p. In: CONGRESSO LATINO AMERICANO DE RAIZES TROPICAIS, 1, E CONGRESSO BRASILEIRO DE MANDIOCA, 9, 1996, Sao Pedro, SP. Programa e Resumos... Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
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12. | | STERTZ, S. C.; SOCCOL, C. R.; RAIMBAULD, M.; CHIARELLO, M. D. Aumento do teor proteico da farinha de mandioca por fermentacao no estado solido. I. Selecao de cepas de Rhizopus e otimizacao das condicoesde cultura Sao Pedro, SP: Centro de Raizes Tropicais/UNESP/SBM, 1996. 1p. In: CONGRESSO LATINO AMERICANO DE RAIZES TROPICAIS, 1, E CONGRESSO BRASILEIRO DE MANDIOCA, 9, 1996, Sao Pedro, SP. Programa e Resumos... Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
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17. | | HABIBI, P.; PRADO, G. S.; PELEGRINI, P. B.; HEFFERON, K. L.; SOCCOL, C. R.; GROSSI-DE-SA, M. F. Optimization of inside and outside factors to improve recombinant protein yield in plant. Plant Cell, Tissue and Organ Culture, v. 130, n. 3, p. 449-467, 2017. Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia. |
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18. | | TONIAL, T. M.; SOCCOL, C. R.; BARBOSA, M. C. S.; KOLICHESKI, M. B.; RAMOS, L. P.; CHIARELLO, M. D. Producao de biomassa e metabolitos por Volvariella volvacea em fermentacao submersa a partir de bagaco de mandioca e refugo de batata Sao Pedro, SP: Centro de Raizes Tropicais/UNESP/SBM, 1996. 1p. In: CONGRESSO LATINO AMERICANO DE RAIZES TROPICAIS, 1, E CONGRESSO BRASILEIRO DE MANDIOCA, 9, 1996, Sao Pedro, SP. Programa e Resumos... Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
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19. | | ANGELIS, S. de; NOVAK, A. C.; SYDNEY, E. B.; SOCCOL, V. T.; CARVALHO, J. C.; PANDEY, A.; NOSEDA, M. D.; THOLOZAN, J. L.; LORQUIN, J.; SOCCOL, C. R. Co-culture of microalgae, cyanobacteria, and macromycetes for exopolysaccharides production: process preliminary optimization and partial characterization. Applied Biochemistry and Biotechnology, v. 167, n. 5, p. 1092-1106, 2012. Biblioteca(s): Embrapa Florestas. |
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20. | | BETTENCOURT, G. M. de F.; SOCCOL, C. R.; GIOVANELLA, T. S.; FRANCISCON, L.; KESTRING, D. R.; GERHARDT, I. R.; DEGENHARDT-GOLDBACH, J. Agrobacterium tumefaciens-mediated transformation of Eucalyptus urophylla clone BRS07-01. Journal of Forestry Research, v. 31, n. 2, p. 507-519, Apr. 2020. Biblioteca(s): Embrapa Agricultura Digital; Embrapa Florestas. |
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Registros recuperados : 35 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Florestas. |
Data corrente: |
08/02/2013 |
Data da última atualização: |
19/02/2015 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 1 |
Autoria: |
ANGELIS, S. de; NOVAK, A. C.; SYDNEY, E. B.; SOCCOL, V. T.; CARVALHO, J. C.; PANDEY, A.; NOSEDA, M. D.; THOLOZAN, J. L.; LORQUIN, J.; SOCCOL, C. R. |
Afiliação: |
SANDRA DE ANGELIS, CNPF; UFPR; UFPR; UFPR; UFPR; UFPR; UNICENP; IRD, Marseille, France; IRD, Marseille, France; UFPR. |
Título: |
Co-culture of microalgae, cyanobacteria, and macromycetes for exopolysaccharides production: process preliminary optimization and partial characterization. |
Ano de publicação: |
2012 |
Fonte/Imprenta: |
Applied Biochemistry and Biotechnology, v. 167, n. 5, p. 1092-1106, 2012. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
In this study, the biomass and exopolysaccharides (EPS) production in co-cultures of microalgae/cyanobacteria and macromycetes was evaluated as a technology for producing new polysaccharides for medical and/or industrial application. Based on biomass and EPS productivity of monocultures, two algae and two fungi were selected and cultured in different co-culture arrangements. The hydrosoluble EPS fractions from mono- and cocultures were characterized by ¹³C NMR spectroscopy and gas chromatography coupled to mass spectrometry and compared. It was found that co-cultures resulted in the production of an EPS different from those produced by monocultures, showing fungal predominance with microalgal/cyanobacterial traces. Co-cultures conditions were screened (temperature, agitation speed, fungal and microalgae inoculation rate, initial pH, illumination rate, and glucose concentration) in order to achieve maximum biomass and EPS production, resulting in an increase of 33 and 61% in exopolysaccharides and biomass productions, respectively (patent pending). |
Palavras-Chave: |
Cianobactéria; Macromiceto. |
Thesagro: |
Microalga. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/76258/1/sandra-angelis.pdf
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Marc: |
LEADER 01894naa a2200265 a 4500 001 1948874 005 2015-02-19 008 2012 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aANGELIS, S. de 245 $aCo-culture of microalgae, cyanobacteria, and macromycetes for exopolysaccharides production$bprocess preliminary optimization and partial characterization.$h[electronic resource] 260 $c2012 520 $aIn this study, the biomass and exopolysaccharides (EPS) production in co-cultures of microalgae/cyanobacteria and macromycetes was evaluated as a technology for producing new polysaccharides for medical and/or industrial application. Based on biomass and EPS productivity of monocultures, two algae and two fungi were selected and cultured in different co-culture arrangements. The hydrosoluble EPS fractions from mono- and cocultures were characterized by ¹³C NMR spectroscopy and gas chromatography coupled to mass spectrometry and compared. It was found that co-cultures resulted in the production of an EPS different from those produced by monocultures, showing fungal predominance with microalgal/cyanobacterial traces. Co-cultures conditions were screened (temperature, agitation speed, fungal and microalgae inoculation rate, initial pH, illumination rate, and glucose concentration) in order to achieve maximum biomass and EPS production, resulting in an increase of 33 and 61% in exopolysaccharides and biomass productions, respectively (patent pending). 650 $aMicroalga 653 $aCianobactéria 653 $aMacromiceto 700 1 $aNOVAK, A. C. 700 1 $aSYDNEY, E. B. 700 1 $aSOCCOL, V. T. 700 1 $aCARVALHO, J. C. 700 1 $aPANDEY, A. 700 1 $aNOSEDA, M. D. 700 1 $aTHOLOZAN, J. L. 700 1 $aLORQUIN, J. 700 1 $aSOCCOL, C. R. 773 $tApplied Biochemistry and Biotechnology$gv. 167, n. 5, p. 1092-1106, 2012.
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Registro original: |
Embrapa Florestas (CNPF) |
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