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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoPANDEY, A.; SOCCOL, C. R.; LARROCHE, C. Current Developments in Solid-state Fermentation. Springer eBooks. v.: digital

Biblioteca(s): Ebooks.

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2.Imagem marcado/desmarcadoKOLICHESKI, M. B.; SOCCOL, C. R. Otimizacao das variaveis da fermentacao no estado solido (FES) para producao de acido citrico em bagaco de mandioca utilizando a nige LPB 21. Sao Pedro, SP: Centro de Raizes Tropicais/UNESP/SBM, 1996. 1p. In: CONGRESSO LATINO AMERICANO DE RAIZES TROPICAIS, 1, E CONGRESSO BRASILEIRO DE MANDIOCA, 9, 1996, Sao Pedro, SP. Programa e Resumos...

Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura.

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3.Imagem marcado/desmarcadoSERA, T.; SOCCOL, C. R.; PANDEY, A.; ROUSSOS, S. (ed.). Coffee biotechnology and quality. Dordrecht: Kluwer Academic, 2000. 538p. Edição de Proceedings of the 3rd International Seminar on Biotechnology in the Coffee Agro-Industry, Londrina, Brazil.

Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente.

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4.Imagem marcado/desmarcadoPANDEY, A.; SOCCOL, C. R.; LARROCHE, C. (ed.). Current developments in solid-state fermentation. New Delhi: Springer: Asiatech Publishers, 2008. 517 p.

Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação.

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5.Imagem marcado/desmarcadoSTERTZ, S. C.; SOCCOL, C. R.; RAIMBBAULT, M.; CHIARELLO, M. D. Enriquecimento proteico da farinha de mandioca por fermentacao no meio solido. 1. Selecao de cepas e otimizacao das condicoes de cultura Revista Brasileira de Mandioca, v.16, n.1, p.83-93, Cruz das Almas, 1997

Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura.

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6.Imagem marcado/desmarcadoSTERTZ, S. C.; SOCCOL, C. R.; RAIMBAULT, M.; VANDENBERGHE, L. P. S.; CHIARELLO, M. D. Enriquecimento proteico da farinha de mandioca por fermentacao no estado solido. II. Aumento escala da fermentacao com Rhizopus em diferentes biorreatores Revista Brasileira de Mandioca, v.16, n.1, p.95-103, Cruz das Almas, 1997

Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura.

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7.Imagem marcado/desmarcadoSTERTZ, S. C.; SOCCOL, C. R.; RAIMBAULT, M.; MACHADO, L. CHIARELLO, M. Enriquecimento proteico da farinha de mandioca por fermentacao no estado solido. III. caracterizacao da farinha biotransformada e ensaios de panificacao Revista Brasileira de Mandioca, v.16, n.1, p1055-113, Cruz das Almas, 1997

Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura.

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8.Imagem marcado/desmarcadoDALLA SANTA, H. S.; SOCCOL, C. R.; SOUZA, N. J.; CHIES, D. Aplicacao de Bauveria bassiana-lag em Thelosia camina e Hylesia SP. In: CONGRESSO SUL-AMERICANO DA ERVA MATE, 2.; REUNIAO TECNICA DA ERVA MATE, 3., 2000, Encantado. Anais. Porto Alegre: Comissao dos Organizadores / Universidade do Rio Grande do Sul / Fundacao Estadual de Pesquisa Agropecuaria, 2000. p.305-310.

Biblioteca(s): Embrapa Florestas.

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9.Imagem marcado/desmarcadoDALLA SANTA, H. S.; SOUSA, N. J.; PITTNER, E.; DALLA SANTA, O. R.; SOCCOL, C. R. Controle biológico em pragas de Ilex paraguariensis (A. St.- Hil.) com fungo Beauveria sp. Floresta, Curitiba, v. 39, n. 1, p. 67-76, jan./mar. 2009.

Biblioteca(s): Embrapa Florestas.

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10.Imagem marcado/desmarcadoSTERTZ, S. C.; SOCCOL, C. R.; RAIMBAULT, M.; CHIARELLO, M. D. Aumento do teor proteico da farinha de mandioca por fermentacao no estado solido aumento de escala da fermentacao por Rhizopus Sao Pedro, SP: Centro de Raizes Tropicais/UNESP/SBM, 1996. 1p. In: CONGRESSO LATINO AMERICANO DE RAIZES TROPICAIS, 1, E CONGRESSO BRASILEIRO DE MANDIOCA, 9, 1996, Sao Pedro, SP. Programa e Resumos...

Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura.

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11.Imagem marcado/desmarcadoSTERTZ, C. C.; SOCCOL, C. R.; RAIMBAULT, M.; CELLI, C. E.; CHIARELLO, M. D. Aumento do teor proteico da farinha de mandioca por fermentacao no estado solido III. caracterizacao da farinha biotransformada e ensaios deaplicacao Sao Pedro, SP: Centro de Raizes Tropicais/UNESP/SBM, 1996. 1p. In: CONGRESSO LATINO AMERICANO DE RAIZES TROPICAIS, 1, E CONGRESSO BRASILEIRO DE MANDIOCA, 9, 1996, Sao Pedro, SP. Programa e Resumos...

Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura.

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12.Imagem marcado/desmarcadoSTERTZ, S. C.; SOCCOL, C. R.; RAIMBAULD, M.; CHIARELLO, M. D. Aumento do teor proteico da farinha de mandioca por fermentacao no estado solido. I. Selecao de cepas de Rhizopus e otimizacao das condicoesde cultura Sao Pedro, SP: Centro de Raizes Tropicais/UNESP/SBM, 1996. 1p. In: CONGRESSO LATINO AMERICANO DE RAIZES TROPICAIS, 1, E CONGRESSO BRASILEIRO DE MANDIOCA, 9, 1996, Sao Pedro, SP. Programa e Resumos...

Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura.

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13.Imagem marcado/desmarcadoHABIBI, P.; DANIELL, H.; SOCCOL, C. R.; GROSSI-DE-SA, M. F. The potential of plant systems to break the HIV-TB link. Plant Biotechnology Journal, v.17, n. 10, p. 1868-1891, 2019.

Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia.

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14.Imagem marcado/desmarcadoCHERNAKI, A. M.; SOCCOL, C. R.; ALMEIDA, L. M.; SOSA-GOMEZ. D.R. Selecao de fungos entomopatogenicos para controle de Alphitobius diaperinus (Coleoptera:Tenebrionidae) em granjas avicolas. In: SIMPOSIO DE CONTROLE BIOLOGICO, 7., 2001, Pocos de Caldas. [Anais]. Lavras: UFLA, 2001. 1 CD-ROM.

Biblioteca(s): Embrapa Soja.

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15.Imagem marcado/desmarcadoCHERNAKI, A. M.; SOSA-GOMEZ, D.R.; ALMEIDA, L. M.; SOCCOL, C. R. Susceptibilidade de Alphitobius diaperinus (Coleoptera: Tenebrionidae) a fungos entomopatogenicos. In: SIMPOSIO DE CONTROLE BIOLOGICO, 7., 2001, Pocos de Caldas. [Anais]. Lavras: UFLA, 2001. 1 CD-ROM.

Biblioteca(s): Embrapa Soja.

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16.Imagem marcado/desmarcadoBETTENCOURT, G. M. F.; ZANELLA, L.; MARSSARO, A. L.; PIMENTEL, N.; SOCCOL, C. R.; DEGENHARDT-GOLDBACH, J. Genetic transformation of 3336 clone of Eucalyptus urograndis via Agrobacterium tumefaciens. In: WORKSHOP ON BIOTIC AND ABIOTIC STRESS TOLERANCE IN PLANTS, 2013, Ilheus. The challenge for the 21st century: book of abstracts. [S.l.]: International Advanced Biology Consortium, 2013. p. 52-53.

Biblioteca(s): Embrapa Florestas.

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17.Imagem marcado/desmarcadoHABIBI, P.; PRADO, G. S.; PELEGRINI, P. B.; HEFFERON, K. L.; SOCCOL, C. R.; GROSSI-DE-SA, M. F. Optimization of inside and outside factors to improve recombinant protein yield in plant. Plant Cell, Tissue and Organ Culture, v. 130, n. 3, p. 449-467, 2017.

Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia.

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18.Imagem marcado/desmarcadoTONIAL, T. M.; SOCCOL, C. R.; BARBOSA, M. C. S.; KOLICHESKI, M. B.; RAMOS, L. P.; CHIARELLO, M. D. Producao de biomassa e metabolitos por Volvariella volvacea em fermentacao submersa a partir de bagaco de mandioca e refugo de batata Sao Pedro, SP: Centro de Raizes Tropicais/UNESP/SBM, 1996. 1p. In: CONGRESSO LATINO AMERICANO DE RAIZES TROPICAIS, 1, E CONGRESSO BRASILEIRO DE MANDIOCA, 9, 1996, Sao Pedro, SP. Programa e Resumos...

Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura.

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19.Imagem marcado/desmarcadoANGELIS, S. de; NOVAK, A. C.; SYDNEY, E. B.; SOCCOL, V. T.; CARVALHO, J. C.; PANDEY, A.; NOSEDA, M. D.; THOLOZAN, J. L.; LORQUIN, J.; SOCCOL, C. R. Co-culture of microalgae, cyanobacteria, and macromycetes for exopolysaccharides production: process preliminary optimization and partial characterization. Applied Biochemistry and Biotechnology, v. 167, n. 5, p. 1092-1106, 2012.

Biblioteca(s): Embrapa Florestas.

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20.Imagem marcado/desmarcadoBETTENCOURT, G. M. de F.; SOCCOL, C. R.; GIOVANELLA, T. S.; FRANCISCON, L.; KESTRING, D. R.; GERHARDT, I. R.; DEGENHARDT-GOLDBACH, J. Agrobacterium tumefaciens-mediated transformation of Eucalyptus urophylla clone BRS07-01. Journal of Forestry Research, v. 31, n. 2, p. 507-519, Apr. 2020.

Biblioteca(s): Embrapa Agricultura Digital; Embrapa Florestas.

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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Florestas.
Data corrente:  08/02/2013
Data da última atualização:  19/02/2015
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  ANGELIS, S. de; NOVAK, A. C.; SYDNEY, E. B.; SOCCOL, V. T.; CARVALHO, J. C.; PANDEY, A.; NOSEDA, M. D.; THOLOZAN, J. L.; LORQUIN, J.; SOCCOL, C. R.
Afiliação:  SANDRA DE ANGELIS, CNPF; UFPR; UFPR; UFPR; UFPR; UFPR; UNICENP; IRD, Marseille, France; IRD, Marseille, France; UFPR.
Título:  Co-culture of microalgae, cyanobacteria, and macromycetes for exopolysaccharides production: process preliminary optimization and partial characterization.
Ano de publicação:  2012
Fonte/Imprenta:  Applied Biochemistry and Biotechnology, v. 167, n. 5, p. 1092-1106, 2012.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  In this study, the biomass and exopolysaccharides (EPS) production in co-cultures of microalgae/cyanobacteria and macromycetes was evaluated as a technology for producing new polysaccharides for medical and/or industrial application. Based on biomass and EPS productivity of monocultures, two algae and two fungi were selected and cultured in different co-culture arrangements. The hydrosoluble EPS fractions from mono- and cocultures were characterized by ¹³C NMR spectroscopy and gas chromatography coupled to mass spectrometry and compared. It was found that co-cultures resulted in the production of an EPS different from those produced by monocultures, showing fungal predominance with microalgal/cyanobacterial traces. Co-cultures conditions were screened (temperature, agitation speed, fungal and microalgae inoculation rate, initial pH, illumination rate, and glucose concentration) in order to achieve maximum biomass and EPS production, resulting in an increase of 33 and 61% in exopolysaccharides and biomass productions, respectively (patent pending).
Palavras-Chave:  Cianobactéria; Macromiceto.
Thesagro:  Microalga.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/76258/1/sandra-angelis.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Florestas (CNPF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPF50793 - 1UPCAP - DD
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